Een CAR (Constructie Allrisk Verzekering) verzekering is een verzekering voor zelfstandige aannemers en ondernemers in de bouw en technische sector. Met een CAR verzekering ben je verzekerd tegen schade tijdens een (bouw)project. Er kan sprake zijn van schade door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, vandalisme, een constructiefout of door een fout.

CAR verzekering dekking

De CAR verzekering is doorgaans een doorlopende verzekering. Praktisch als je continue (bouw)projecten hebt Maar voor een eenmalig project kun je ook een aflopende CAR verzekering nemen. Met een CAR verzekering kunt je dekking afsluiten voor de volgende rubrieken:

 • Het werk zelf
  Gedurende het project is het werk verzekerd tegen schade, verlies en vandalisme. Ook diefstal van bijvoorbeeld materialen is meeverzekerd.
 • Eigendommen van de opdrachtgever
  Schade aan bestaande gebouwen en eigendommen van de opdrachtgever met direct verband met de bouwactiviteiten.
 • Hulpmaterialen
  Hulpmaterialen welke aanwezig zijn op de bouwplaats zoals gereedschap of een bouwkeet vallen onder de dekking.
 • Transport
  Transport van goederen naar de bouwplaats vallen ook onder de CAR verzekering dekking.

Voorbeelden van situaties waarbij de schade wordt gedekt door de CAR verzekering:

 • Tijdens metselwerk wordt een raamkozijn beschadigd.
 • Tijdens het installeren van een keuken valt het keukenblad en beschadigt de vloer.
 • Tijdens werkzaamheden valt een elektrische boor die daardoor defect is.

De premie van een Construction Allrisk Verzekering (CAR)

Een CAR verzekering afsluiten gebeurt doorgaans via een adviseur. De premie van de verzekering hangt af van de omvang van de projecten die je uitvoert en de gekozen dekking. Het is daarom niet mogelijk om een indicatie van de CAR verzekering premie aan te geven. Bij een adviesgesprek kun je de dekking van de CAR verzekering afstemmen met een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). Hierdoor heb je geen overlap of gaten in de dekking.

CAR verzekering afsluiten

Een CAR verzekering afsluiten kun je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, zoals: Univé, Nationale Nederlanden, Interpolis etc. Doorgaans wordt de verzekering afgesloten in samenwerking met een adviseur. Deze adviseur kijkt naar jouw bedrijf en het type projecten dat je uitvoert. Op basis hiervan wordt bepaald welke risico’s relevant zijn en afgedekt moeten worden.

CAR verzekering in combinatie met de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)

De CAR verzekering dekt dus niet de schade aan eigendommen van derden buiten het bouwterrein. Hiervoor kun je een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB) afsluiten. Een voorbeeld ter verduidelijking:

Een vrachtwagen met zand beschadigd tijdens het lossen zowel de bouwkeet als de serre van de buren. De schade aan de bouwkeet valt onder de dekking van de CAR verzekering en de schade aan de serre van de buren valt onder de dekking van de AVB.